İklim koşulları ve coğrafi özellikleri nedeniyle hayatın zor olduğu Afrika’da, insanlar yaşama tutunabilmek için her alanda mücadele ediyorlar. Yaşamak için en temel ihtiyaç olan suyun olmaması, yerel halkın hayatta kalma direncini önemli ölçüde etkilemektedir. İhtiyaç sahibi fakir halk suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat etmektedir. Bin bir zahmetle ulaştıkları suyun ise sağlıksız ve mikroplu olması salgın hastalıkları ve ölümleri de beraberinde getirmektedir.
Her gün binlerce çocuk lağım suları ve en temel hijyenik şartların yoksunluğundan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Yaşanan bu trajik ölümlerin ise ne yazık ki önemli bir kısmı Afrika’da oluyor.
BM raporlarına göre dünyada 2 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her gün 4 bin, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.
Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtalarında bir damla su hayat demektir. Maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için yola çıktık.
Aileniz, arkadaş grubunuz, iş arkadaşlarınız veya akrabalarınızla bir araya gelerek su kuyusu açtırabilir ya da su kuyusu fonuna dilediğiniz miktarda bağışta bulunarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin suya kavuşması için gerekli çalışmaların (su kuyusu onarımı, jeneratör alımı, su kanalı yapımı, depo alımı, tesisat kurulum ve onarımı vb.) yapılmasına ve onların hayatta kalmasina katkıda bulunabilirsiniz.
Su kuyularının büyük bir bölümü başkent ve merkezlere uzak, genellikle kırsal ve ihtiyacın en yoğun olduğu kuyunun bulunmadığı bölgelerde açilmaktadir.
Su kuyularının kullanım ömrü yer altı su rezervlerine, iklim değişikliklerine, kullanım yoğunluğuna ve dış etkenlere (savaş, doğal afet vb.) göre değişebilmektedir. Bu sebeplere bağlı olarak standart bir su kuyusunun ömrü ortalama 4 ile 10 yıl arasında değişmektedir.