Yaşam İnsani Yardım Derneği olarak dünyanın farklı bölgelerinde yüzlerce yetimi sürekli takip ediyor ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Savaşlar, kuraklık, yoksulluk ve felaketlerin yaşandığı dünyada yetim kalan çocukların sayısı Unicef'in son raporuna göre 200 milyona yaklaştı. Ancak bu sayı gayr-i resmi kaynaklara göre 400 milyona yakın !
Yetim sponsorluğu, bir yetimin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve ona destek sağlamak amacıyla yaptığımız bir çalışma olup, aynı zamanda yetimlerin eğitim, sağlık hizmetleri, barınma ve psikososyal destek gibi diğer ihtiyaçları da karşılamayı hedeflemektedir.
Dinimiz, yetimlere özel bir ilgi gösterilmesini ve onların haklarının korunmasını emreder. Bu bağlamda Bağışçılarımız, belirli bir yetimi sahiplenebilir veya yetimlere harcanmak üzere bağışta bulunabilirler. Eğer bir yetimi sahiplenir iseniz, aylık veya yıllık olarak yetim aidatı ile onun ihtiyaçlarına yardımcı olabilirsiniz.
Bu bağışlar, yetimin eğitimi, sağlık hizmetleri, giyim, barınma ve temel geçim ihtiyaçlarının karşılanması gibi alanlarda kullanılmaktadır.
Yetim sponsorluğu, hem yetimlerin hayatını iyileştirmek hem de bağışçılar aracılığıyla toplumun dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendirmek amacıyla önemli bir rol oynar. Bu programlar, yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim almaları ve geleceklerini güvence altına almaları için önemli bir destek sağlar. Aynı zamanda, bağışçılarımız da sadaka, hayır ve iyilik yapma sorumluluğunu yerine getirmiş olurlar. Yetimin önemi hakkında bazı hadisi şerifler şu şekildedir :
"Yetimi güzel terbiye ederek büyütenle Kıyamette beraber oluruz." (Buhari)
"Allahü teâlâ, yetim bulundurulan ve ona iyilik yapılan evi sever." (Taberani)
"Yetime yakın ol, ona acı, başını okşa, beraber yemek ye! Böyle yapanın, kalbi yumuşar ve ihtiyaçları karşılanır." (Haraiti)
"Sabredip sevabını umarak yetime bakanla, Cennette beraber oluruz." (Taberani)
"Evlerin en iyisi, yetime iyilik yapılan evdir. En kötüsü de yetime kötülük edilen evdir."(bni Mace)
"Yetimlerin, fakirlerin geçimini üstüne alan, Allah yolundaki bir mücahid gibi veya gündüz saim, gece kaim sevabına kavuşur." (Buhari) (Saim, oruç tutan, kaim, gece ibadet eden)
"Cennette “Dar-ül-ferah” denilen köşke, ancak, müminlerin yetimlerini sevindiren girer." (İ.Neccar)
"Kalbinin yumuşamasını ve hacetinin görülmesini istersen, yetime acı, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir." (Taberani) (Yetimin başını okşayana, hac sevabı verileceği de bildirilmiştir.)